Komentara: 9
Pregleda: 2323

Prekršajni sud u 2022. imao najviše predmeta iz oblasti saobraćaja

23.01.2023. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Tokom prošle godine Prekršajni sud u radu je imao nešto više od 10 hiljada predmeta, od kojih je rešeno skoro 8 hiljada. Najviše podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka bilo je iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja.
Prekršajni sud u 2022. imao najviše predmeta iz oblasti saobraćaja

Najveći broj predmeta se reši tokom jedne godine, o čemu svedoči činjenica da je tokom 2022. godine u nešto više od 7.300 predmeta postupak trajao do jedne godine, dok je u 614 predmeta postupak trajao duže.

Za prekršaje iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, javnih prihoda i finansija uglavnom je karakteristično duže trajanje postupka, jer takvi predmeti zahtevaju složeniji dokazni postupak, a i rok zastarelosti je u takvim predmetima duži - objašnjava Tanja Vladušić Rudić, predsednik Prekršajnog suda u Subotici.

I prethodne godine najviše podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka bilo je iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja.

Ovu oblast prate prekršaji iz oblasti javne bezbednosti, javnog reda i mira, finansija i carina, iz oblasti privrede, te iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu - priča Vladušić Rudić.

Prekršajni sud u 2022. imao najviše predmeta iz oblasti saobraćaja

Na ime novčanih kazni i trokova postupka, prošle godine, ukupno je naplaćeno skoro 197.4 miliona dinara.

- Jedan deo novčanih kazni se odnosi na kazne izrečene u prekršajnom postupku, dok se jedan deo odnosi na novčane kazne koje su bile izrečene od strane organa uprave u fiksnom iznosu, a koje okrivljeni nisu isplatili u zakonskom roku od 8 dana. Kada kažnjena lica ne plate izrečene novčane kazne i troškove postupka u zakonskom roku, one se naplaćuju prinudnim putem, zamenom u kaznu zatvora ili u kaznu rada u javnom interesu, a za kažnjena lica postoji i mogućnost plaćanja izrečenih novčanih kazni na rate - zaključuju iz Prekrškajnog suda u Subotici u kom je prošle godine, u prekršajnoj materiji, postupalo 8 sudija. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2323
Povezane teme

prekršajni sud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.