Komentara: 0
Pregleda: 6928

Premijera "Banović Strahinja"

09.02.2010. u 21:33h
Izvor: RTV Yueco
Premijera "Banović Strahinja"

Glumci Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u petak na sceni ‘’Jadran” premijerno će izvesti predstavu Banović Strahinja. Predstava je rađena po dramskom tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza, a u režiji Andraša Urbana. Početak predstave je u 19.30 časova.

Režiju predstave Banović Strahinja potpisuje Andraš Urban, kome je ovo druga režija u subotičkom Narodnom pozorištu. Andraš Urban režiju je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod profesora Vlatka Gilića i Bora Draškovića. Direktor je Pozorišta “Deže Kostolanji”. Ovaj reditelj na pozorište gleda kao na prostor provokativne akcije i upravo je to jedan od razloga zašto mu je poverena ova predstava, kojom se htelo izaći iz okvira tradicionalnog epskog prikaza i mitologije.

U osnovi dramskog teksta je ljudska motivacija. To je priča o jednom čoveku, u nekom vremenu i prostoru kao i njegovom snalaženju ili nesnalaženju u onome što mu je doneo život i sudbina. Lik Banović Strahinje igra glumac Srđan Sekulić.

Ostale uloge poverene su Vesni Kljajić Ristović, Minji Peković, Marku Makiviću, Milošu Stankoviću, Jovanu Ristovskom, Ljubiši Ristoviću, Vladimiru Grbiću, Branku Lukaču, Milanu Vejnoviću i Zoranu Bučevcu. Dramaturg je Olivera Đorđević.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6928
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.