Komentara: 1
Pregleda: 1648
Foto

Premijera Nušićevog komada "Ne očajavajte nikad" u subotu na sceni "Jadran"

22.02.2022. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Ne očajavajte nikad" premijerno će biti odigrana u subotu, od 19:30 časova na sceni "Jadran". Tekst je pisan po motivima istoimene drame Branislava Nušića. Režiju potpisuje Olja Đorđević, dok je glavna uloga poverena Ljubiši Ristoviću.
Premijera Nušićevog komada "Ne očajavajte nikad" u subotu na sceni "Jadran"

Ovaj Nušićev komad nije toliko poznat, a tekst je u jednom periodu bio izgubljen. 

- Nušić ga je pisao u teškom periodu života, nakon gubitka sina. Baš zato tekst ima mnogo manjkavosti, jer ga je pisao čovek koji više nije imao radost u životu. To "Ne očajavajte nikad" je on napisao sebi, verovatno pokušavajući da izađe iz tog osećaja očaja. Kako u tekstu ima mnogo problema, otud potreba za mojom dramaturškom intervencijom. Nisam dodavala ono čega nema, već sam pojačala ono što je u komadu dato - objašnjava rediteljka Olja Đorđević - Krenula sam od toga da sve optimistično bude pojačano, u skladu sa naslovom.  

Premijera Nušićevog komada "Ne očajavajte nikad" u subotu na sceni "Jadran"

Glavna uloga poverena je glumcu Ljubiši Ristoviću, koji rad na ovoj predstavi opisuje kao "lek za dušu".

- Rad na ovoj predstavi došao je u pravom momentu. Iza mene je izuzetno težak period u privatnom životu, gde smo i supruga i ja bili bolesni, izgubili smo člana porodice, a glavna tema u kući bila je bolest i lekovi. Onda sam dobio poziv da radim na predstavi i iskreno sam se obradovao, sam proces stvaranja mi je pomogao da život preokrenem na jednu vedriju stranu. Izuzetno lekovit period je iza mene i rad na ovoj predstavi je bio spas za moju dušu. Iskreno se nadam da će i publika ovu predstavu doživeti upravo tako, kao spas za dušu  - kaže glavni glumac - Rad na predstavi bio je zabavan i naporan. Bilo je dosta smeha i znoja, ali pamtimo samo smeh, a znoj ćemo zaboraviti - ističe Ristović u šali. 

Premijera Nušićevog komada "Ne očajavajte nikad" u subotu na sceni "Jadran"

Rediteljka objašnjava da je tekst nastao iz želje da oda priznanje glumcu Ivanu Bekjarevu i reditelju Miroslavu Beloviću koji više nisu među nama.

- Ovim tekstom je krenula moja rediteljska karijera. Još kao srednjoškolka radila sam praksu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde je veliki Miroslav Belović režirao baš ovaj komad, a u podeli je, između ostalih, bio i Ivan Bekjarev sa kojim sam mnogo godina kasnije radila predstavu "Koferče" u Madlenijanumu. Kako ni jedan ni drugi više nisu među živima, želela sam da uradim ovu predstavu kao uspomenu na njih dvojicu.

Izvor: Subotica.com
Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada" Najava predstave "Ne očajavajte nikada"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1648
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

miloš nikolić

pozorišna predstava

premijera predstave

olja đorđević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.