Komentara: 0
Pregleda: 4157

Premijera predstave "Čudna petlja"

21.12.2015. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
U Pozorištu „Deže Kostolanji“ sredinom januara će premijerno  biti izvedena predstava „Čudna petlja“, reditelja Deneša Debreia. Pozorišna predstava je nastala u koprodukciji Pozorišta „Deže Kostolanji“, Pozorišnog udruženja „Letnji bioskop“ i Kulturnog centra iz Novog Sada.
Premijera predstave "Čudna petlja"

„Naša priča je zasnovana na tekstovima pesnika Simona Grabovca, koji se bave istraživanjima o pozorištu. Takođe, osnovu pozorišne predstave predstavlja i tekst  Šandora Šuranjija o mladom filozofu, koji ne može da se zaposli u struci.  Nakon što se oprobao kao baštovan i radio u fabrici, mladi filozof dobija posao u pozorištu. Fasciniran pozorištem, na radnom mestu počinje filozofski da promatra ulogu glumca, kao i odnos glumca i publike“, kaže Deneš Debrei i dodaje da je predstava zajednička improvizacija.

Prema rečima kompozitora Milana Nenina, pitanje čudne petlje, pitanje preplitanja se  može uočiti  i u radu na stvaranju muzike, koja ima značajno mesto u ovoj pozorišnoj predstavi.

„Pozorišni format predstave „Čudna petlja“ je veoma zanimljiv, jer predstava nije u potpunosti dramska, niti plesna, a ne može se reći ni da je reč o pokretu, nego je negde između te tri forme. Rad na predstavi zahtevao je posebnu koncentraciju, jer sam na osnovu glumačkog rada na probama,  menjao i stvarao muziku“, istakao je kompozitor Milan Nenin.

U predstavi igraju Emeše Nađabonji, Oršolja Cumbil, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Imre Elek Mikeš i Heni Varga. Scenografiju za predstavu je radila subotička slikarka Ema Pešti. Nakon premijere u Subotici, predstava će tokom februara biti izvedena i pred novosadskom publikom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4157
Povezane teme

pozorište deže kostolanji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.