Komentara: 1
Pregleda: 2205
Foto

Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcije

27.06.2024. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Dečja dramska sekcija će sutra od 19 i 20h na sceni "Jadran" izvesti premijeru predstave "Mali princ", nastale po motivima čuvenog Egziperijevog dela, a po tekstu Marije Karaklajić i Anje Suše. Predstava je nastala pod vođstvom mentora Dečje dramske sekcije, dr um. Uroša Isaka Mladenovića.
Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcije

Priprema dečje glumačke trupe za izvođenje predstave traje oko godinu dana, dok je samo uigravanje trajalo oko četiri nedelje. 

 - Naučio sam da pravljenje predstave ili bilo kog oblika umetnosti je jako teško. Bitan je taj timski rad. Nije bilo toliko zahtevno koliko lepo, mnogo mi se sviđa predstava i nadam se da će se i publici svideti - kaže Ognjen Vučković, jedan od aktera predstave - Nije samo do glume, to jeste jedna od mojih omiljenih stvari, ali tu je i druženje. Na dramskoj sekciji stekao sam prijatelje za ceo život. 

Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcije

Neke od poruka koje ovo delo nosi, a koje su na probama nebrojeno puta ponovili, verovatno su im se urezale za ceo život.

 - "Čovek samo srcem dobro vidi" - jedna je od poruka, koja ostavlja najjači utisak u našoj predstavi - kaže trinaestogodišnja Kalina Babin, ističući da su intenzivne pripreme za premijeru trajale mesec dana  - To je uspeh, jer ova predstava ima puno uloga, i drugačija je od drugih. Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcijeKako sami kažu, osim što razvijaju glumačke sposobnosti, deca koja pohađaju Dramsku sekciju od nje imaju i druge brojne blagodeti. 

- Znam da me niko neće kritikovati, znam da tu mogu da budem svoja i da sam okružena ljudima koji vole isto što i ja. Probe su super, često imamo i neke zanimljive igrice i pripremamo predstave. Ova predstava nosi poruku da i kada odrastemo, ne smemo zaboraviti kako je biti dete - kaže četrnaestogodišnja Sofija Živanović, dok se Danka Savin nadovezuje - Već tri godine idem na glumu, stekla sam samopouzdanje, upoznala divne prijatelje i imala priliku da putujem u druge gradove.

Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcijeIako je predstava nastala po motivima svima dobro poznatog dela "Mali princ", mentor Dečje dramske sekcije ističe da je cilj da se na jedan drugačiji način ukaže na sve one vrednosti utkane u delo. 

 - Pošli smo od toga da je ovo delo svima dobro poznato, sve poruke koje "Mali princ" su nam poznate, vidimo i na društvenim mrežama slike i ilustracije sa porukama. Zato smo se odlučili za jedan drugačiji kontekst da nemamo podelu po ulogama već da svi igraju i Malog princa i svi igraju ostale karaktere, uglavnom da zajednički izgovaraju taj tekst. Mnogo je poruka, ali za ovu priliku smo se odlučili da se zapitamo šta nam je važno, šta nam je čudno kod odraslih i čega se plašimo - objašnjava dr um. Uroš Isak Mladenović

Premijera predstave "Mali princ" u izvođenju Dečje dramske sekcijeDečja dramska sekcija broji oko  40 članova, raspoređenih u tri starosne kategorije, a prethodno su imali tri premijere - "Bolje da ćutim" omladinske sekcije, "Emilija i detektivi" dečje scene dok su a polaznici Dramske sekcije učestvovali u predstavi Narodnog pozorišta "Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji".

Izvor: Subotica.com
Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ" Dečja dramska sekcija - generalna proba predstave "Mali princ"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2205
Povezane teme

dečje pozorište

dramska sekcija

omladinska dramska sekcija

uroš mladenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.