Komentara: 0
Pregleda: 3545

Premijera predstave "Piaf marche"

10.12.2015. u 00:07h
Izvor: Subotica.com
Povodom stogodišnjice od rođenja najveće ličnosti francuske šansone, Edit Pjaf, na sceni Pozorišta “Deže Kostolanji” u utorak, 15. decembra, sa početkom od 19.30 časova, premijerno će biti izvedena predstava “Piaf marche”. Predstava, nastala u koprodukciji sa Novosadskim pozorištem, prikazuje fragmente iz života pevačice, njen karakter, tragičnu sudbinu i put koji je vodio do slave.
Premijera predstave "Piaf marche"

“Odavno sam imala želju da napravim ovakvu predstavu. Ja sam tumačila ulogu Edit Pjaf u predstavi “Ružičasta smrt”, Ljubomira Feldeka, koja govorio o njenom poslednjem danu u kom se priseća najznačajnijih događaja u životu. Ta predstava malo se koncentriše na njene pesme, što je čudno kada se sećamo velike umetnice”, naglasila je glumica i rediteljka, Kinga Mezei.

“Piaf marche” prikazuje ženu koja je svojim glasom,  karakterističnim akcentom i pesmama odredila svet francuskih šansona.

“Predstava se ne bazira na jednom konkretnom tekstu. Tokom rada na predstavi pročitali smo sve biografije i autobiografiju velike umetnice, te pustili da deluju na nas”, dodaje Kinga Mezei, koja u predstavi izvodi pesme na francuskom jeziku u pratnji klavira.

Premijera predstave "Piaf marche"

U “Piaf marche” prepliću se koncert i pozorišna predstava.

“Rad na predstavi za mene je bio veliki izazov sa više aspekata. Pored nekoliko veoma poznatih šansona, u predstavi se pojavljuju iako mala remek dela, pesme koje nisu dovoljno poznate.  Tako sam kroz rad na predstavi, otkrivao za mene nepoznatu stranu ličnosti velike umetnice”, ističe korepetitor, Ivan Varga.

Projekat ima za cilj da ukaže na uticaj, koji je Edit Pjaf ostavila u  svetskom muzičkom nasleđu.

Ovo će biti prvo izvođenje predstave, koja će u Novosadskom pozorištu premijerno biti prikazana  19. decembra, na stogodišnjicu od rođenja  francuske umetnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3545
Povezane teme

pozorište deže kostolanji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.