Komentara: 0
Pregleda: 1607

Premijera predstave "Ruža iz Kišinjeva"

29.09.2010. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
Premijera predstave "Ruža iz Kišinjeva"

Premijerom predstave “Ruža iz Kišinjeva” Ota Tolnaia, glumci  Pozorišta “Deže Kostolanji” počeće novu  sezonu.  Premijera predstave biće održana u četvrtak, 7.oktobra, dok će repriza biti već sledećeg dana. Predstavu “Ruža iz Kišinjeva” režirao je Andraš Urban.

 „Ruža iz Kišinjeva“ predpremijerno je ovog leta izvedena u Segedinu i Budimpešti. Reč je o predstavi koja je nastala na osnovu herojske poeme Ota Tolnaia.

Predstava govori o odnosu glumca prema poeziji uopšte, odnosno predstavlja pravo poetsko pozorište. Odigrava se na granici između dramskog i plesnog. Rad na ovoj predstavi glumcima je, prema njihovim rečima, predstavljao pravo zadovoljstvo pošto su pojedini delovi teksta stvarani za njih lično u toku rada.

Premijerno predstava će biti izvedena u četvrtak, 7.oktobra od 19.30h, dok će repriza biti u istom terminu, već narednog dana. Prevod je obezbeđen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1607
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.