Komentara: 0
Pregleda: 1457

Premijera predstave "Želim da budem normalan" sutra u Dečjem pozorištu

25.06.2024. u 12:17h
Izvor: Subotica.com
Horor lutkarska komedija "Želim da budem normalan", bugarskog reditelja Todora Valova, premijerno će biti odigrana sutra (26. juna) od 18h na sceni Dečjeg pozorišta. Predstava je namenjena deci od sedam i više godina.
Premijera predstave "Želim da budem normalan" sutra u Dečjem pozorištu

Pratiti srce i sopstvenu dušu jedini je životni put koji vodi ka sreći, poručuje Valov u okviru šestog naslova koji režira za subotičko Dečje pozorište.

-Biti normalan znači biti srećan, sreća je tamo gde je srce, a srce zna šta treba. Ovo je samo jedna od poruka ove predstave koja je, upravo zbog razumevanja tih poruka, prilagođena deci starijoj od šest godina. Komad će podjednako biti zabavan i njihovim roditeljima, bakama i dekama - ističe reditelj - U pitanju je stil u kom se miksuju razne vrste sistema lutaka. Na sceni ima igre uživo, potom kombinacija glumca i lutke, ima i maski, ali neću previše da otkrivam.

Nakon sedam godina, pred subotičkom publikom ponovo će igrati glumica Jasmina Pralija iz Hrvatske koja u predstavi "Želim da budem normalan" tumači lik dobre veštice Klare.

Ono što je za mene bilo izazovno jeste to što je lutka zaista velikih dimenzija i predviđena je za animaciju udvoje, ali treninzi na akademiji nas nauče da se snađemo u izazovnim situacijama. Svaki tehnolog lutku pravi po sopstvenoj ideji, a pred nama glumcima je zadatak da istražimo lutku i animiramo je da bude što prirodnija i što vernija ljudskom obliku - veli Pralija.

Premijera predstave "Želim da budem normalan" sutra u Dečjem pozorištuNajmlađi član ansambla Dečjeg pozorišta, Marko Vujević sutra će debitovati u lutkarskoj predstavi u kojoj mu je poverena uloga miša Rudolfa.

- Zapravo, ja igram Rudolfa slepog miša koji je odlučio postane običan miš, jer je čuo da su obični miševi bolji od slepih miševa. Kada se to dogodilo, onda je shvatio da je to što smo mi zapravo, istinski i u srcu je ono kakvi treba da budemo - istakao je ovaj mladi glumac - Završio sam dramsku akademiju i ovo je moja prva predstava u kojoj je lutkarska animacija u prvom planu i mnogo sam naučio od kolega i reditelja koji je prokomentarisao da sve bolje i bolje radim sa lutkom. U svakom slučaju, Rudolf je jedno veliko iskustvo za mene.

Rezervaciju ulaznica za sutrašnju premijeru možete izvršiti pozivom na broj 024/555715. Za više informacija posetite Fejsbuk stranicu Dečjeg pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1457
Povezane teme

dečje pozorište

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.