Komentara: 0
Pregleda: 5686

Preminuo generalni konzul Mađarske u Srbiji

30.11.2009. u 10:33h
Izvor: RTV
Preminuo generalni konzul Mađarske u Srbiji

U konzulatu Republike Mađarske u Subotici je za našu televiziju potvrđena vest da je Ferenc Nađ, generalni konzul te države u našoj zemlji preminuo.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić uputio je, povodom iznenadne smrti generalnog konzula Mađarske u Subotici Ferenca Nađa, telegram saučešća diplomatskom predstavništvu u kojem je poslednjih nekoliko godina radio, saoštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

"Izražavam iskreno saučešće povodom smrti najvećeg borca za uspostavljanje što boljih međunarodnih odnosa između Srbije i Mađarske.

Gospodin Nađ je bio i ostao prijatelj Vojvodine i svojim zalaganjem uspeo je da nam pokaže pravi put, na kojem se Srbija i Mađarska neizbežno susreću", istakao je Pajtić.

Saučešće predsednika Skupštine AP Vojvodine

Povodom smrti konzula Ferenca Nađa izraze najdubljeg saučešća uputio je i Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši.

"Duboko me je potresla vest o iznenadnoj smrti generalnog konzula Republike Mađarske u Subotici, Ferenca Nađa. Ferenc Nađ je neumorno radio na produbljivanju mađarsko-srpskih odnosa i u okviru toga pridavao je veliki značaj saradnji sa AP Vojvodinom i ovdašnjom mađarskom nacionalnom zajednicom, u čemu ima neprolazne zasluge. Svima nama, koji smo imali priliku da sarađujemo sa njim, večno će ostati u sećanju njegovo ogromno znanje, predani rad, ljubaznost i ljudska dobrota. U ime Skupštine AP Vojvodine i u svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saućešća", navodi se u saopštenju.

Saučešće gradonačelnika Subotice

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izrazio je saučešće Konzulatu Mađarske u tom gradu zbog smrti generalnog konzula Ferenca Nađa.

Vučinić je naveo da ga je duboko potresla i ražalostila vest o smrti Nađa.

"Napustio nas je veliki prijatelj grada Subotice, čovek koji je učinio mnogo na podizanju nivoa suživota Mađara i Srba, pravi diplomata koji je primerno negovao i razvijao vezu između dve zemlje na svim poljima", navodi se u telegramu gradonačelnika Subotice.

Ferenc Nađ preminuo je u subotu 28. novembra, a kako je Konzulat u kratkom saopštenju naveo, termin sahrane biće naknadno saopšten.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5686
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.