Komentara: 36
Pregleda: 15465

Preminuo Rade Kovačević, vlasnik kafane "Majo"

25.03.2023. u 20:09h
Izvor: Subotica.com
Preminuo Rade Kovačević, vlasnik kafane "Majo"

Juče je, iznenada, u 73. godini života preminuo poznati ugostitelj Rade Kovačević, vlasnik poslednje prave, svakako najstarije (preostale) kafane u Subotici - kafane "Majo". Rade je živeo kroz ugostiteljstvo, do poslednjeg dana bio je na usluzi... Cune Gojković, Tozovac, Miki Jevremović, Zdravko Čolić, Rade Šerbedžija, Ljuba Ršumović, Kornelije Kovač, Zdravko Šotra, Kemal Monteno, nobelovac književnik Peter Hanke - samo su neki od onih koje je domaćin Rade sa suprugom dočekivao i gostio.

Mnogi su imali priliku i čast da budu ugošćeni a mi smo otišli korak dalje - razgovarali smo sa Radetom i njegovom suprugom Mirom za potrebe rubrike "SUgrađani". U jednom krajnje zanimljivom razgovoru bračni par Kovačević upoznao je nas, a posredno i čitaoce ove rubrike sa nekim od segmenata njihovih života i živpta kafane koji nisu bili poznati široj javnosti.

Preminuo Rade Kovačević, vlasnik kafane "Majo"

Zakoračiš unutra i kao da je vreme stalo! Karirani stolnjaci “prošarani“ rupama od pikavaca, čaše za vino i rakiju koje više ne mogu da se kupe ni u jednoj prodavnici, na zidovima fotografije, karikature i stihovi, u vazduhu duhovi gostiju... Znanih i neznanih. Zaljubljenika u umetnost, pero, sport, muziku, daske koje život znače... Ništa ili sve od toga. U dobru kapljicu. Opuštenu atmosferu. Domaćine. Mira i Rade Kovačević ponosni su vlasnici poslednje i jedine boemske kafane u gradu, nazvane „Majo“ po nadimku Radetovog oca.

Sahrana će se obaviti u sredu, 29. marta u 13,30 časova na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume, iz Radić kapele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 15465
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.