Komentara: 9
Pregleda: 3748

Preminuo Rudolf Ruzman (79), novinar u penziji

05.09.2023. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Preminuo Rudolf Ruzman (79), novinar u penziji

Ceo radni vek proveo je u Radio Subotici, radeći novinarske i voditeljske poslove u Redakciji programa na srpskom jeziku. Bio je i dugogodišnji honorarni dopisnik "Večernjih novosti", ali i regionalnih i vojvođanskih listova na mađarskom jeziku ("Magyar Szó", "Hét Nap".)

U Radio Subotici najviše emisija napravio je na zdravstvene teme kojima se predano i profesionalno bavio. Kod slušalaca Radio Subotice bio je prepoznat po specifičnom toplom glasu i srdačnom ophođenju Kolege su ga poznavale kao dobrodušnog i duhovitog, uvek spremnog na kolegijalnu pomoć.

U mladosti se aktivno bavio košarkom, igrajući u novosadskoj "Vojvodini" i subotičkom "Spartaku". Kao omladinac je učestvovao u organizaciji i osmišljavanju brojnih kulturno-zabavnih manifestacija u Subotici. Penzionisao se nakon ozbiljnih zdravstvenih problema. Živeo je u braku sa Magdolnom Ruzman.

Polaganje urne obaviće se u petak, 8. septembra, u 15 časova na Bajskom groblju iz Lihtnekert kapele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 3748
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.