Komentara: 10
Pregleda: 16534

Preminuo velečasni Andrija Kopilović, Počasni građanin Subotice i dobitnik priznanja "Pro urbe"

10.11.2019. u 14:29h > 12.11.2019. u 16:51h
Izvor: Subotica.com
Velečasni Andrija Kopilović, dobitnik priznanja "Pro urbe" i Počasni građanin Subotice, preminuo je jutros u šest časova, u 79. godini, posle kraće bolesti. Misa zadušnica biće održana u ponedeljak, vreme sahrane biće naknadno saopšteno.
Preminuo velečasni Andrija Kopilović, Počasni građanin Subotice i dobitnik priznanja "Pro urbe"

Dr Andrija Kopilović (1941-2019) je obavljao brojne visoke crkvene funkcije - bio je član Biskupske konferencije Srbije, prorektor Teološko–katehetskog instituta Subotičke biskupije, predsednik Katoličkog instituta za kulturu, istoriju i duhovnost "Ivan Antunović", a od 2004. i počasni arhiprezbiter Subotičke biskupije. Velečasni Kopilović je bio i župnik crkve Marije Majke Crkve u Aleksandrovu.

Skupština Subotice je 2006. godine donela odluku da Kopiloviću dodeli zvanje "Počasni građanin", a pre toga bio je dobitnik i priznanja "Pro urbe"

U septembru 2011. godine Subotička biskupija prevremeno je penzionisala Kopilovića.

Misa zadušnica za pokojnog vlč. dr Andriju Kopilovića biće upriličena u ponedeljak u 17 časova u crkvi u Aleksandrovu. Sahrana će biti u četvrtak, 14. novembra, u 13 časova na Bajskom groblju iz Peić kapele, a po rečima porodice poslednji oproštaj od pokojnika biće već od 10 časova u Peić kapeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 16534
Povezane teme

velečasni andrija kopilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.