Komentara: 20
Pregleda: 3995

Pretučen učenik i njegovi roditelji

12.03.2009. u 19:22h
Izvor: Blic
<p>Roditelji učenika 3C razreda subotičke O&Scaron; &bdquo;Sonja Marinković" juče nisu dopustili deci da idu u &scaron;kolu po&scaron;to je Tihana Todorović, majka jednog od učenika ovog razreda, na putu od &scaron;kole ka kući napala jednog đaka, a zatim i njegove roditelje. Uz pretnje da će pobiti svu decu, ona je devetogodi&scaron;njem dečaku nanela povrede grudnog ko&scaron;a i glave. Željku Jakovljeviću, dečakovom ocu, izgrebala je lice, dok je Minu Jakovljević, majku, &scaron;utirala i udarala gde god je stigla.</p>
Pretučen učenik i njegovi roditelji

Miladin Maravić, direktor škole, kaže da je Tihana Todorović uzrok agresivnog ponašanja i svog sina, koji prepirke i tuče započinje sa drugom decom čim se pojavi njegova majka.
- Ovo nije prvi put da na putu od škole do kuće njeno dete počne svađu, a zatim stiže ona i bije decu, ali i roditelje. Mi smo u oktobru uputili dopis policiji, Centru za socijalni rad i nadležnima u gradskoj službi, sa molbom da se zaustavi agresivno ponašanje Tihane Todorović, ali nije ništa učinjeno. Uspeli smo da pojačamo obezbeđenje škole i okoline - kaže Maravić.
Mina Jakovljević, majka povređenog dečaka, kaže da je poslednji agresivni čin Todorovićeve „prelio čašu i da roditelji neće odustati dok se ne zaustavi takvo ponašanje, koje nije bezazleno".

Negde oko 18 časova nazvali su me roditelji čija su deca već stigla kući i rekli mi da Todorovićeva tuče moje dete. Suprug je otrčao i ona ga je napala, grebala ga je po licu i udarala. Vređala nas je i vikala da će pobiti svu decu, a mene je šutirala. Sina smo odvezli na hitan pregled gde su mu lekari konstatovali potres mozga i povrede grudnog koša. Kada smo kasnije otišli u stanicu milicije, ona je već bila podnela krivične prijave protiv četvoro dece - kaže Mina Jakovljević.

- Deca su nam pod stresom. Da li treba da ih ispišemo iz škole? Da li treba neko zaista da strada pa da se nešto preduzme protiv ove agresivne žene - kažu Zoran Kisić, Ana Barašević, Zoran Mamužić, roditelji.

Vera Totić, učiteljica 3C, kaže da je sin Tihane Todorović inteligentan dečak, ali da koristi „preteranu brigu majke te najčešće prvi inicira napad na drugare čim se ona pojavi".
- Todorovićeva nijednom nije došla u školu da se interesuje za svoje dete. Razvedena je, bivši muž živi u inostranstvu i već nekoliko puta je zvao jer kaže da od nje čuje da mu je sin ugrožen, što nije tačno. Ona je bila na razgovoru kod direktora i školskog psihologa, ali je na roditeljskom sastanku negirala da se agresivno ponaša - kaže Vera Totić.
- Škola je sve učinila što je mogla i zajednički stav roditelja i zaposlenih je da sada policija ili Centar za socijalni rad hitno treba da reše ovaj problem - zaključuje Maravić.
„Blic" juče nije uspeo da stupi u kontakt sa Tihanom Todorović.

foto: B. Vučković

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 3995
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.