Komentara: 8
Pregleda: 3182

Pri kraju pripreme za 5. Subotički polumaraton, prijave još u petak

18.08.2022. u 17:46h
Izvor: Subotica.com
U toku su poslednje pripreme za 5. Subotički polumaraton koji će biti održan 28. avgusta. Prijave su otvorene do sutra u 12h, a trka na 10 kilometara je već popunjena, poručuju organizatori.
Pri kraju pripreme za 5. Subotički polumaraton, prijave još u petak

Do sada ima preko 1.200 prijavljenih koji su izvršili uplate, a limit je 1.500 učesnika. Prijave je moguće izvršiti do sutra u 12h, kao i na dan održavanja Subotičkog polumaratona, ukoliko ne bude popunjen limit do zatvaranja prijava.

Pri kraju pripreme za 5. Subotički polumaraton, prijave još u petakZainteresovani se mogu još prijaviti za trku od 21 km (polumaraton), kao i za trku od 5 km. I ove godine najviše prijavljenih trkača je iz Subotice, ali ne postoji mesto u zemlji iz kog nam neko ne dolazi. Uz građane Srbije, na trci će učestvovati i oko 200 trkača iz inostranstva, pretežno iz susedne Mađarske - najavljuje Kristifor Bogdanić iz Sportskog udruženja "Horizont", tehničkog organizatora Subotičkog polumaratona - Pošto je ovo 5. Subotički polumaraton dogovorili smo se da nagradimo 5 najboljih učesnika na svim trkama. Promoteri ovogodišnjeg polumaratona su Nora Trklja i Stefan Todorović. Oboje su aktivni trkači i veliki ljubitelji Subotičkog polumaratona koji doprinose popularizaciji ove naše manifestacije.

Kao i svake godine, u okviru Subotičkog polumaratona biće upriličene i trke za najmlađe.

Pri kraju pripreme za 5. Subotički polumaraton, prijave još u petakDečje trke staruju od 8h, a subotičkim ulicama će trčati oko 700 mališana. Takođe, na programu je i trka beba u kolicima. Dečije trke na Korzou, koje realizujemo u saradnji sa Udruženjem "Active kids", biće završene do starta trke za odrasle - objašnjava Bogdanić. 

ZATVARANJE ULICA TOKOM TRAJANJA TRKE: Kao i svake godine, za vreme trajanja Subotičkog polumaratona biće zatvorene ulice koje se nalaze na trkačkoj ruti. Takođe, biće izmenjene trase gradskih autobusa, ali o detaljima će građani biti blagovremeno obavešteni.

Prijave za dečje trke, koje su besplatne, možete izvršiti ovde, kao i na dan održavanja Subotičkog polumaratona ukoliko bude manje od 700 prijavljenih mališana.  

U vreme održavanja trke, u Dudovoj šumi i u parku na Prozivci biće postavljene prskalice za osvežavanje, a ovaj veliki sportski događaj uveličaće i đaci Muzičke škole koji će nastupiti na dve lokacije, odnosno kod Sinagoge i u Ulici braće Radić.

Pri kraju pripreme za 5. Subotički polumaraton, prijave još u petakDan uoči Subotikog polumaratona, u poslepodnevnim časovima, biće otvoren "Trkački sajam" koji će trajati do nedelje, donosno do okončanja trke. Tom prilikom, ispred gradske apoteke Subotičanima će se predstaviti sponzori i partneri ovog značajnog sportskog događaja.

PRIJAVI SE U REGISTAR DOBROVOLJNIH DAVALACA MATIČNIH ĆELIJA HEMATOPOEZE: Tokom "Takmičarskog sajma", predstavnici Udruženja "Leuka" edukovaće građane o značaju doniranja matičnih ćelija hematopoeze, a zainteresovani će moći da se prijave u Registar na licu mesta.

Takođe, u okviru "Takmičarskog sajma" biće ovorena izložba o znamenitim subotičkim sportistima koju realizujemo u saradnji sa Gradskim muzejem. U okviru izložbe, ispred gradske apoteke, biće izložene fotografije i biografije najznačajnijih subotičkih sportista koji su izgradili svetsku karijeru. Paralelno sa otvaranjem "Trkačkog sajma", otvorićemo i prijavni centar u Domu vojske, pa će učesnici već dan pred trku mogi da podignu svoje startne pakete. Tada će biti organizovan i "pasta parti" sa živom muzikom. Služiće se pasta bolonjeze, kao i veganska pasta svima onima koji su uplatili učešće na Subotičkom polumaratonu - završava sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3182
Povezane teme

polumaraton

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.