Komentara: 1
Pregleda: 3918

Primedbe na predlog Zakona o restituciji

17.08.2011. u 15:19h
Izvor: RTV City
Primedbe na predlog Zakona o restituciji

Udruženje za povrat oduzete imovine za Suboticu i okolinu je na današnjoj konferenciji za medije ukazalo na niz primedbi koje se tiču novog nacrta Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, koji je Vlada Srbije usvojila na sednici održanoj 29. jula.

U pomenutom udruženju smatraju da je novonastali predlog Zakona o restituciji veoma loš, jer njegove odredbe ne idu u korist oštećenih građana. Srbija je jedina država u Evropi koja nema usvojen Zakon o restituciji.

Novim nacrtom Zakona nije predviđena zamena oduzete imovine drugom imovinom, koja je u državnom vlasništvu. U udruženju se pitaju šta država namerava da radi sa viškom imovine koja je oduzeta, a koja neće biti vraćena. U Subotici je za proteklih 60 godina otuđeno preko 3500 ha zemlje, veliki broj stanova, poslovnih prostora, fabrika i druge nekretnine. U udruženju napominju da će nastaviti borbu za povrat imovine oštećenim građanima, a ukoliko njihove primedbe ne budu usvojene najavljuju demonstracije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3918
Povezane teme

restitucija

zakon o restituciji

povrat oduzete imovine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.