Komentara: 0
Pregleda: 1982

Primena Zakona o komunalnoj policiji

13.08.2009. u 11:16h
Izvor: RTV Yueco
Primena Zakona o komunalnoj policiji

U pokrajinskom Izvršnom veću juče je u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju održan radni sastanak sa predstavnicima šest vojvođanskih gradova o problemu primene Zakona o komunalnoj policiji.

Ovaj Zakon nedavno je usvojen, a njegova primena će početi sledeće godine, do kada je potrebno utvrditi nadležnosti komunalnih policajaca, uniformu, broj policajaca, kao i njihovu stručnost, koja će se posebno ocenjivati.

Po rečima zamenika pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju Miodraga Jovovića u skladu sa primenom ovog Zakona potrebno je da na pokrajinskom nivou definišemo početne korake, kako bi se usaglasili koje poslove će komunalni policajci obavljati, kako će biti uniformisani,jer će ovi ljudi raditi i na poslovima privođenja komunalnih izgrednika.

S obzirom na to da je ovo jedna novina u poslovima komunalne delatnosti potrebno je i javnost informisati o njihovim nastupajućim poslovima, a veoma je važno da predstavnici opština, koji se bave komunalnim poslovima iznesu svoje mišljenje i stav, koji je najbolji za njihovu lokalnu sredinu. Jovović je naglasio da su nedavno predstavnici sekretarijata i grada Novog Sada po ovom pitanju razgovarali sa pomoćnikom ministra za unutrašnje poslove Bratislavom Đokićem, kada su mu izneli stav da je najbolje rešenje da se u okviru postojećeg policijskog kadra organizuje služba komunalnih policajaca, gde bi na 5.000 stanovnika bio postavljen jedan komunalni policajac.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1982
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.