Komentara: 3
Pregleda: 2692

Prinova u palićkom Zoo vrtu

02.04.2009. u 16:00h
Izvor: Građanski list
<p>Zoo vrt na Paliću bogatiji je za jedno mladunče žirafe, te&scaron;ko gotovo 80 kilograma i visoko skoro dva metra, saop&scaron;teno je danas iz Zoo vrta Palić i kabineta subotičkog gradonačelnika.</p>
Prinova u palićkom Zoo vrtu

Mladunče se rodilo prošlog vikenda, zdravo je i trenutno se nalazi u karantinu, a ubrzo će pridružiti svojim roditeljima.

"Uspešna reprodukcija ove vrste predstavlja rezultat dugogodišnjeg rada Zoološkog vrta i stručnog osoblja koji su svojim znanjem i iskustvom omogućili da ova ustanova postane jedna od najuspešnijih u Evropi", navodi se u saopštenju.

Posetioci će već narednog vikenda moći da vide mladunče žirafe, kao najnoviju atrakciju i maskotu Zoološkog vrta. Do tada, fotografije su dostupne na sajtu zoopalic.co.rs

Ovo je 35. prinova ove godine, a zoološki vrt je između ostalog postao bogatiji za četiri podolska teleta, tri lame, dva ždrebeta i dve eland antilope.

Zoo vrt na Paliću ove godine obeležava 60. godišnjicu.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2692
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.