Komentara: 2
Pregleda: 2390
Foto

Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jeku

18.06.2024. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Najatraktivnija gradska trka u našoj zemlji, 7. Subotički polumaraton održaće se 25. avgusta. Po želji učesnika, start trka na 5, 10 i 21 kilometar ove godine biće u 8 časova.
Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jeku

Trasa „Trke kroz istoriju“ ostaje nepromenjena, ali će na njoj biti više okrepnih stanica i prskalica. Do sada se prijavilo oko 630 trkača, a organizatori očekuju učešće oko 1.700 sportista i rekreativaca. Svi oni će dobiti medalju na kojoj je zdanje Gimnazije Svetozar Marković. Promoter trke najverovatnije će biti košarkaš Nikola Kalinić.

- Kada smo počinjali, start je bi u 11 časova, a iz godine u godinu kretali smo ranije, a osluškujući one koji učestvuju i žele da učestvuju odlučili smo da start bude u 8 časova, jer su velike vrućine i sigurno će biti lakše istrčati trasu. Uz to, termin se poklapa sa završetkom „Interetno“ festivala – najavljuje organizator Žika Savin. - Ove godine rane prijave će biti najkasnije do 30. juna, do tada će za trku od 21 kilometar važiti postojeća cena od 3.100 dinara, a onda od 1.jula do 31. jula biće 3.500 dinara, dok će treća cena i ona najskuplja biti od 1.avgusta do 16. avgusta kada zatvaramo prijave 3.900 dinara. Cena paketa za 10 kilometara je 2.800, odnosno 3.200 i 3.600 dinara, a za 5 kilometara 2.500, 2.900 ili 3.300 dinara.

Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jekuNaravno, neće izostati ni trke za najmlađe, koje će takođe biti na staroj lokaciji na parkingu iz Gradske kuće, ali će početi kasnije oko 10 časova.

- Prijave za dečje trke će uskoro početi, a svi koji to ne učine moći će da to urade na licu mesta. Svi učesnici koji istrče strazu dobiće simbolične nagrade. Nadamo se da će se nastaviti tendencija da svake godine imamo više učesnici – dodaje Čaba Nađ.

Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jekuO zdravstvenoj bezbednosti učesnika, kao i prethodnih godina, brinuće ekipe Hitne pomoći, sa dva saniteta i ekipama lekara, tehničara i volontera Crvenog krsta .

 - Do sada ovaj se pokazalo da sitem funkcioniše i ovakav sistem se retko viđa. Apelujem na učesnike da već počnu sa pripremama, biće veoma toplo. Jeste da glava odlučuje, ali nekad telo može da otkaže. Zato je bitno da iskoriste okrepne stanice, piju vode, osveže se i dobro se fizički pripreme – napominje Žolt Sendi, u ime Službe hitne medicinske pomoći..

Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jeku

Izvor: Subotica.com
Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona Najava 7. Subotičkog polumaratona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2390
Povezane teme

žika savin

polumaraton

subotički polumaraton

žolt sendi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.