Komentara: 0
Pregleda: 1970

Pripreme za maturu

10.05.2010. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
Pripreme za maturu

Do kraja školske godine maturantima srednjih subotičkih škola ostalo je nešto manje od mesec dana. Iz ekonomske škole ove godine izaći će 230 maturanata. Pripreme za maturski rad tj. završni ispit su počele, ali se intenzivnije pripreme očekuju tek nakon završetka nastave.

Intenzivne priprema za maturu počinju 3. juna i trajaće desetak dana. Profili četvrtog stepena polažu maturski rad, učenici sa trećim stepenom polažu završni ispit u određenom preduzeću, dok bankarski službenici imaju poseban vid završnog ispita. Učenici kažu da su zadovoljni kako teku pripreme za maturski rad, kao i da su već počeli da se pripremaju za prijemne ispite na fakultete.

Dugi niz godina više od 90 odsto učenika, nakon završene srednje ekonomske škole, nastavlja sa daljim usavršavanjem na nekom od fakulteta. Iz tog razloga ekonomska škola omogućila je i pripreme za prijemne ispite na visokoškolske ustanove, nakon završetka mature.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1970
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.