Komentara: 0
Pregleda: 1962

Privatizacija u Subotici praktično završena

04.03.2010. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Privatizacija u Subotici praktično završena

Privatizacija u Subotici praktično je završena. Jedno subotičko preduzeće u postupku privatizacije vredelo je u proseku nešto više od 650.000 evra, a skoro svaka peta privatizacija je raskinuta. Novog vlasnika čeka još Radio Subotica, mada je još uvek neizvesno da li će ovo preduzeće uopšte i biti privatizovano.

Na aukcijama i tenderima od početka privatizacije u Subotici je privatizovano 69 preduzeća, od čega 3 na tenderu. Ukupan prihod ostvaren na ovaj način je skoro 45 miliona evra, a novi vlasnici su bili u obavezi da investiraju 32 miliona evra. Raskinuto je ukupno 15 kupoprodajnih ugovora, što je u okviru republičkog proseka, najčešće zbog neplaćanja kupoprodajnih rata, izjavio je za našu televiziju Dušan Belanović – Direktor sektora za komunikacije Agencije za privatizaciju

Gostujući u ovonedeljnoj emisiji „Bez kravate“ Yu Eco televizije kao dobar primer privatizacije Ivan Vojnić Tunić iz Regionalne privredne Komore naveo je preduzeća Prehrambene industrije, gde su preduzeća nakon prestruktuiranja dala i nov kvalitet. Provatizacija primarne proizvodnje koja se naslanja na prehrambenu po njegovim rečima dala je šarolike rezultate, dok su privatizaciju u metalskom kompleksu pratila velika otpuštanja.

Za privatizaciju društvenog kapitala u Subotici ostalo je još samo jedno preduzeće – Radio Subotica. Da li će ovo preduzeće biti privatizovano za sada je neizvesno, baš kao i prodaja „porodičnog srebra“ - državnih i lokalnih Javnih preduzeća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1962
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.