Komentara: 4
Pregleda: 2791

Privode se kraju radovi na izgradnji prečistača u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu

09.07.2021. u 17:15h
Izvor: Subotica.com
Privode se kraju radovi na izgradnji prečistača u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u opštinama Mali Iđoš i Bačka Topola završne radove na izgradnji centralnih prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora, istakavši da je to prvi korak u zaštiti reke Krivaje i životne sredine u tim opštinama.

- Ovo su velike i značajne investicije, koje se izvode u roku, kvalitetno i prema projektnoj dokumentaciji. Očekujemo da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli bude pušteno u probni rad do kraja godine, a u Malom Iđošu nekoliko meseci kasnije, jer je to zahtevniji projekat, što je važna vest za sve građane - rekao je Mirović, podsetivši da je ovaj veliki posao započet pre dve godine zajedno sa lokalnim samoupravama.

Privode se kraju radovi na izgradnji prečistača u Bačkoj Topoli i Malom IđošuPredsednik Vlade Vojvodine je istakao da je danas dogovoreno da se tokom jeseni obave razgovori sa kompanijama koje posluju u tim opštinama, kako bi se podstakle da izgrade pretprečistače.

- Zaštita životne sredine je nešto čemu je Pokrajinska vlada posvetila posebnu pažnju donošenjem strateških dokumenata, poput Deklaracije usvojene pre dve godine, i sve to pokazuje da radimo konkretne stvari kako bismo zaštitili životnu sredinu. Ostaje nam da u narednim godinama izgradimo i prečistač u Srbobranu i pomognemo izgradnju kanalizacione mreže što je deo našeg zajedničkog plana u rešavanju ovog velikog problema - objasnio je Mirović.

Prečistač u Bačkoj Topoli će biti pušten u probni rad na jesen, najavio je predsednik opštine Adrian Satmari, dodajući da će ova investicija znatno doprineti smanjenju zagađenosti reke Krivaje i vraćanju života u nju, a uporedo s tim biće nastavljeni i radovi na proširenju kanalizacione mreže koja će biti povezana sa prečistačem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 2791
Povezane teme

bačka topola

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.