Komentara: 0
Pregleda: 246

Privode se kraju remontne aktivnosti u Toplani, hladne probe od sredine septembra

04.09.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
U toku su završni radovi u okviru ovogodišnje remontne sezone u JKP "Subotička toplana", a 15. septembra počinju i hladne funkcionalne probe sistema.
Privode se kraju remontne aktivnosti u Toplani, hladne probe od sredine septembra

U okviru remontne sezone izvedeno je oko 700 pojedinačnih operacija koje podrazumevaju sanacione i korektivne aktivnosti, odnosno popravke. Sprovedene su dve velike sanacione tehnološke operacije i to na agregatu glavnog cirkularnog postrojenja i na vodećem vrelovodnom kotlu. Kako navode iz Toplane, trenutno je u toku završna faza remonta.

To podrazumeva pregled kvaliteta i usaglašenosti sprovedenih remontnih operacija i odmah nakon toga, a počev od 15. septembra će uslediti funkcionalne hladne probe sistema. U periodu od 15. septembra do 1. oktobra plasiraćemo jedan mali deo toplote u mrežu radi završnog podešavanja saniranog kotla, ali to neće uticati na zagrevanje stanova - precizira direktor proizvodnje u JKP "Subotička toplana", Davor Andrašić.

Privode se kraju remontne aktivnosti u Toplani, hladne probe od sredine septembraTople probe probe biće realizovane početkom narednog meseca, a grejna sezona počeće sredinom oktobra.

O početka oktobra ćemo sprovesti obavezujuće tople probe kada ćemo u potpunosti i biti spremni za grejnu sezonu. Ukoliko građani u periodu sprovođenja funkcionalnih toplih proba primete nekakva curenja zbog termičkih dilatacija mogu da se jave na dežurni telefon dipečerske službe i svaka takva situacija biće rešena u nakraćem toku - dodaje Andrašić - Po regulativi, grejna sezona počinje 15. oktobra, odnosno ranije (u periodu od 1. do 15. oktobra) ukoliko se temperatura tri dana zaredom, uveče od 21h na zvaničnoj meteorološkoj stanici spusti ispod 12 stepeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 18 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 246
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

daljinsko grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.