Komentara: 4
Pregleda: 4350

Problemi u vrtiću u Malom Bajmoku

16.04.2013. u 14:13h
Izvor: RTV City
Roditelji, čiji mališani idu u vrtić Hajdi u mesnoj zajednici Mali Bajmok, nezadovoljni su uslovima koji vladaju u toj predškolskoj ustanovi. Igralište u dvorištu vrtića gotovo i da ne postoji jer su sprave uništene ili neupotrebljive, a problem je i ograda koja je takođe u lošem stanju, i preti da ugrozi bezbednost mališana.
Problemi u vrtiću u Malom Bajmoku

Damir Perušić jedan je od roditelja čije dete pohađa predškolski program u vrtiću Hajdi. Prema njegovim rečima, uslovi u kojima deca provode vannastavne aktivnosti nisu ni blizu onima u drugim vrtićima. Igralište u dvorištu ovog obdaništa gotovo da i ne postoji. Sprave za igranje su delom uništene ili neupotrebljive, a postoji mogućnost i da se deca igrajući se, povrede. Problem pravi i ograda oko vrtića, koja je na nekim mestima uništena pa je i bezbednost dece dovedena u pitanje. Damir smatra da nisu svi objekti PU „Naša radost“ isto opremljeni, i smatra da ne treba praviti razliku.

Objekat u kome se nalazi vrtić u solidnom je stanju i potrebne su određene rekonstrukcije. Uslovi u kojima deca borave su prema Damirovim rečima pristojni, ali postoje problemi sa ormarima za odlaganje stvari kojih ima malo, pa se nekada dešava da roditelji deci ne mogu doneti rezervnu garderobu, jer za nju nema mesta.

Predškolska ustanova „Naša radost“ ima 50 objekata na teritoriji Grada Subotice. Prema rečima Dijane Kopunović psihologa ove ustanove, osnivač Naše radosti je lokalna samouprava, i samim tim je održavanje, odnosno rekonstrukcija postojećih objekata uslovljeno određenim finansijkim mogućnostima. Dijana Kopunović ističe da se u skladu sa raspoloživim sredstvima konstantno radi na poboljšanju uslova boravka dece i rada vaspitača u vrtićima.

Iz PU Naša radost obaveštavaju stanovnike mesne zajednice Mali Bajmok da će zbog velikog broja mališana i nedovoljnog kapaciteta objekta u kojem se nalazi vrtić Hajdi, uskoro biti osposobljen još jedan objekat u kojem će mališani ovog dela grada takođe imati mogućnost boravka.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4350
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.