Komentara: 0
Pregleda: 2431

Probni popis stanovništva

29.01.2009. u 16:37h
<p>Na teritoriji Republike Srbije od 1. do 15. aprila obaviće se probni popis stanovni&scaron;tva. Cilj ovog popisa jeste da se kroz simulaciju provere metodola&scaron;ka i organizaciona re&scaron;enja koju su data, i da se otkole mogući nedostaci, kako bi se popis stanovni&scaron;tva, koji će biti 2011. godine obavio na &scaron;to precizniji način.</p>
Probni popis stanovništva

U svim zemljama evrope pa tako i kod nas, vrši se tzv. Probni popis. On će se u Republici Srbiji sprovesti na uzorku od 250 popisanih krugova, ili 75 hiljad lica. Na teritoriji Opštine Subotica predviđeno je da se popis obavi u 4 popisna kruga.

Još jedan od ciljeva probnog popisa jeste da se, testiranjem mogućnosti za indentifikacione podatke iz popisa stanovništva iskoristi za indentifikacione podatke popisa poljoprivrede, u cilju racionalnog korišćenja svih resursa.

Veoma je bitno da se građani koji budu odabrani za probni popis odazovu, kako bi dali svoj doprinos osnovnom cilju ovog popisa. Saradnja građana ujedno znači i kvalitetniji i tačniji kako probni tako i redovan popis stanovništva, koji će biti 2011. godine.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2431
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.