Komentara: 1
Pregleda: 2427

"Procena rizika na lokalnom nivou"

13.11.2015. u 17:43h
Izvor: RTV City
Radni seminar pod nazivom „Procena rizika na lokalnom nivou“  desti po redu, održan je juče i danas u hotelu „Galerija“. Organizatori seminara su MUP Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije i danska Agencija za vanredne situacije DEMA.
"Procena rizika na lokalnom nivou"

Cilj seminara „Procena rizika na lokalnom nivou“ je okupljanje lokalnih aktera koji mogu da identifikuju i procene rizike od vanrednih situacija, imajući u vidu činjenicu da rizici nisu isti u svakom gradu ili opštini.

Ukoliko se smanje rizici na lokalnom nivou, onda smanjujemo negativne konsekvence na ljude, njihove živote i zdravlje u kritičnim situacijama, potom materijalna dobra, okolinu, kao i društvenu zajednicu sa kritičnom infrastrukturom koja  ima jednaku ulogu kao i službe za zaštitu i spašavanje na lokalnom nivou, da u slučaju katastrofe i kriznih situacija prve odgovore, objašnjava dr Šefik Muhić, ekspert danske Agencije za upravljanje kriznim situacijama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2427
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.