Komentara: 1
Pregleda: 4185

Produženje školske godine

24.02.2011. u 22:16h
Izvor: RTV Yueco
Produženje školske godine

Školska godina biće produžena za nedelju dana, a nastava će se nadoknađivati i kroz četiri radne subote za one koji nisu imali nastavu više od nedelju dana, objavile su agencije.

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da se broj dana u kojima škole uopšte nisu radile kreće od jednog do jedanaest, zbog čega nije bilo moguće primeniti univerzalnu formulu za nadoknadu časova.

"Ministarstvo smatra da se časovi u školama koje su imale potpunu obustavu rada može rešiti na sledeći način: pre svega produženjem jedne radne nedelje, to je pet radnih dana, četiri radna dana biće radne subote i samo će u izvesnim slučajevima biti sažimanja gradiva. Ovakav način nadoknade izgubljenog gradiva je predviđen iz razloga što je broj radnih dana različit po školama i kreće se od 1 dana do 11 dana, pa nije moguće primeniti jedno rešenje koje bi važilo za sve", rekao je ministar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4185
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.