Komentara: 20
Pregleda: 4370

Produžuje se grejna sezona, radijatori "Toplane" ostaju topli do daljeg

14.04.2023. u 10:34h
Izvor: RTV Yueco
Grejna sezona u Subotici, za korisnike koji su priključeni na mrežu daljinskog grejanja "Toplane", predviđeno je da se završi u subotu, 15. aprila, međutim zbog nešto nižih temperatura ne baš karakterističnih za ovo doba godine, radijatori će nastaviti da greju do daljeg.
Produžuje se grejna sezona, radijatori "Toplane" ostaju topli do daljeg

Ukoliko bude potrebe grejanje će se nastaviti do kraj meseca aprila - poručuju iz JKP "Subotička toplana". Po  gradskoj Odluci tokom grejne sezone sve dok je temperatura izmerena u 21 čas tri dana uzastopno ispod 12 stepeni sistem dljinskog grejanja biće u pripravnosti.

- Pratimo svakodnevno prognozu, ali pripremamo se kao da ćemo grejati kao i prošle sezone do 30. aprila, kada je i krajnji rok do kada smo, po gradskoj Odluci u obavezi da opskrpljujemo potrošače toplotnom energijom - rekao je za RTV YUeco Saša Petković, direktor JKP "Subotička toplana".

Produžuje se grejna sezona, radijatori "Toplane" ostaju topli do daljegTekuća grejna sezona protekla je bez većih problema a podneto je ukupnpo 263 prijave građana, što je znatno manji broj u odnosu na prethodnu godinu kada je bilo 20-30 prijava kvarova dnevno.

- Nikada manje reklamacija nismo imali, u proseku to iznasi oko 3,5 prijave dnevno, a to su uglavnom sitne reklamacije koje brzo rešavamo. Interesantno je za napomenuti da je bilo primedbi da je u objektu bila viša temperatura nego što odgovara, te smo i na to morali intervenisati - dodaje Petković.

Ove sezone subotičko preduzeće je imalo i uštedu u potrošnji gasa, tako je iskorićeno oko dva miliona kubila gasa manje, što se svakako može pripisati značajno blažom zimom i temperaturama koje nisu zahtevale veće angažovanje grejnih tela.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4370
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

gradska toplana

jkp subotička toplana

saša petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.