Komentara: 4
Pregleda: 1902

Program besplatne pomoći u rešavanju poslovnih problema

27.06.2013. u 18:19h
Izvor: RTV Yueco
U cilju podrške malim i srednjim preduzećima u Subotici, grad je otpočeo saradnju sa institucijom koja okuplja penzionisane stručnjake, koji su karijeru završili na rukovodećim menadžerskim pozicijama, a koju je osnovala Kraljevina Holandija.
Program besplatne pomoći u rešavanju poslovnih problema

PUM iliti program besplatne konsultanske pomoći u rešavanju poslovnih problema od sada je dostupan i subotičkim preduzećima, uz pomoć kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Subotica, koja je takođe omogućila uvid u nove konkurse prijavom na njihovu mail adresu.

U kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj ističu da se vlasnici malih i srednjih preduzeća mogu prijaviti kod njih putem maila, telefona ili lično kako bi redovno bili informisani o novnootvorenim konkursima. Od momentalno otvorenih konkursa 38 odsto odnosi se na mala i srednja preduzeća, a 17 odsto na poljoprivredu i poljoprivredne zadruge, što znači da su privredni subjekti ciljna grupa koja je zastupljena više od 50 odsto.

Od skoro postoji mogućnost i besplatnog programa konsultanske pomoći u rešavanju poslovnih problema, od strane penzionisanih stručnjaka, kojeg je osnovala Kraljevina Holandija. Da bi privredno društvo iz Srbije moglo da dobije besplatnu pomoć mora da ispunjava određene uslove, kao što su npr da su u branši duže od 2 godine, da imaju više od 10, a manje od 250 zaposlenih, da nemaju više od 10 miliona eura godišnjeg prometa, kao i da je privredno društvo u većinskom privatnom vlasništvu domaćeg lica.

Ukoliko želite da se prijavite na mail listu kancelarije za loklani i ekonomski razvoj to možete učiniti putem maila ler@subotica.rs ili lično u Gradskoj kući, dok više inforamcija o programu PUM možete dobiti na web sajtu pum.nl.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1902
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.