Komentara: 0
Pregleda: 2587

Program Filmskog festivala na Paliću

20.03.2011. u 20:52h
Izvor: RTV Yueco
Program Filmskog festivala na Paliću

Festival evropskog filma Palić, po 18. put, ove godine će biti organizovan od 16. do 22. jula na nekoliko lokacija Subotice I Palića. Budžet ovogodišnjeg festivala će biti ravan prošlogodišnjem – oko 30 miliona dinara, a sam program će biti obogaćen novim sadržajima. Značajna pažnja na ovogodišnjem festivalu biće poslevećena edukaciji I 100-godišnjici otvaranja prvog bioskopa u Subotici.

Programske celine ovogodišnje Palićkog festivala evropskog filma ostaju iste kao I prethodne. Takmičarski program vodiće Nikolaj Nikitin, programe “Paralele I sudari” I “Mladi duh Evrope” vodiće Petar Mitrić, a program Novog Mađarskog filma Zoltan Šifliš. O svim detaljima festivala, javnost će biti upoznata najkasnije mesec dana pre početka festivala koji je zakazan za 16. jul. Značajna pažnja na ovogodišnjem festivalu biće posvećena I 100-godišnjici otvaranja prvog bioskopa u Subotici.

Na ovogodišnjem festivalu puna pažnja će biti posvećena edukaciji. Palićki filmski festival ove godine će biti povezan sa DORF festivalom iz Vinkovaca u Hvatskoj kroz prekogranični projekat namenjen edukaciji mladih budućih filmadžija, što je bila ideja člana Saveta festivala Srđana Karanovića. Na radionici će po pet polaznika iz Srbije I Hrvatske napraviti po pet desetominutnih dokumentaraca koji će biti predstavljeni u obe zemlje I regionu.

Na Paliću će ove godine biti organizovan gotovo samo takmičarski program zbog renoviranja bioskopa “Abazija” I rekonstrukcije Ženskog štranda koji predstavljaju značajna okupljališta učesnika I posetilaca festivala. I ovogodišnji festival organizuje Otvoreni univerzitet. Po njihovoj oceni, ove godine će biti preduzeti “ozbiljni novi razvojni iskoraci sa gotovo istim budžetom”. Budžet festivala će biti oko 30 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2587
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.