Komentara: 1
Pregleda: 1603

Program "Moja prva plata", rok za prijavu poslodavaca 22. septembar

12.09.2022. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Iz subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju poslodavce iz privatnog i javnog sektora da se prijave za učešće u programu "Moja prva plata" i podsećaju da je rok 22. septembar. Do sada se prijavilo 45 poslodavaca koji imaju potrebu za 113 lica na 83 pozicije.
Program "Moja prva plata", rok za prijavu poslodavaca 22. septembar

Subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno na raspolaganju ima 400 lica koja ispunjavaju uslove za ovaj program.

To su mladi, do 30 godina života, koji nemaju radno iskustvo u struci za koju su se školovali. Od ukupnog broja lica koja ispunjavaju uslove za učešće u programu "Moja prva plata", njih 300 je sa srednjim obrazovanjem, odnosno 100 sa višim i visokim obrazovanjem - objašnjava Verica Vujadinović, vršilac dužnosti direktora NSZ Filijala Subotica - Program je raspisan na teritoriji cele zemlje, tako da poslodavci koji imaju potrebu za licima, naročito iz deficitarnih zanimanja, mogu da se odluče i za neko lice koje nije sa teritorije našeg okruga.

Program "Moja prva plata", rok za prijavu poslodavaca 22. septembarDo sada se za učešće u ovom programu prijavilo 45 poslodavaca, a iskazana je potreba za administrativnim radnicima, prodavcima, magacionerima, automehaničarima, frizerima, krojačima i knjigovođama. Kada su u pitanju kadrovi sa višim i visokim stepenom obrazovanja, postoji potreba za mašinskim inženjerima i elektroinženjerima, vaspitačima, diplomiranim farmaceutima, odnosno za knjigovođama sa VI stepenom stručne spreme. 

Iskustvo nam pokazuje da su se lica, u čak 90 odsto slučajeva, na kraju i zaposlila kod tog poslodavca. Program "Moja prva plata" pruža priliku mladima bez iskustva da steknu znanja i veštine, dok poslodavci dobijaju kvalitetan i adekvatan kadar. Zato pozivam još jednom sve zainteresovane poslodavce da se prijave do 22. septembra - zaključuje Vujadinović.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad. Više informacija o programu možete pronaći na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1603
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

verica vujadinović

program moja prva plata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.