Komentara: 0
Pregleda: 399

Program "Moja prva plata" - šansa za 10 hiljada mladih

12.10.2023. u 09:08h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje je 10. oktobra raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, koji će biti realizovan kroz četiri faze.
Program "Moja prva plata" - šansa za 10 hiljada mladih

Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će od 10.10. do 31.10. godine moći da se prijave za učešće u programu na sajtu mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra godine, takođe na sajtu "Moja prva plata".

Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci će moći da vrše proces selekcije od samog početka njihovog prijavljivanja. Konačan izbor kandidata će se obavljati u periodu od 27. novembra do 8. decembra. 

U roku od 7 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

U četvrtoj fazi realizcije programa potpisivače se trojni ugovor između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, i početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 1. do 15. januara 2024. godine.

Planirano je da se u program „Moja prva plata“ u novom ciklusu uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, NSZ će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Javni poziv za ovogodišnji program „Moja prva plata“ i sve informacije o programu nalaze se na sajtovima Nacionalne službe za zapošljavanje i "Moja prva plata".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 399
Povezane teme

program moja prva plata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.