Komentara: 0
Pregleda: 3884

Program podela vlasti u Opštinskom Sudu

15.08.2009. u 11:32h
Izvor: RTV Yueco
Program podela vlasti u Opštinskom Sudu

Opštinski sud u Subotici je jedan od pet sudova u državi koji učestvuju u programu “Podele vlasti, sa akcentom na rešavanje starih predmeta“. Projekat je pokrenuo američki narod Fondacije USAID i podrazumeva obučavanje sudija kroz razne radionice kako da se rešavaju stari predmeti.

Ovim projektom je predvidjena su i razmena iskustva sa drugim sudovima. U Opštinskom sudu u Subotici početkom godine je evedentirano 304 predmeta starija od šest meseci, da bi se do avgusta broj sveo na 50 starih pedmeta.

Cilj projekta je da se predmeti rešavaju brže, a ne kao do sada, da je za neke slučajeve trebalo i par godina da se reše. Opštinski sud u Subotici je 2005.godine i sam pokrenuo nekoliko akcija da se stari predmeti rešavaju brže.

Program „Podele vlasti“ se pored subotičkog suda, realizuje i u sudovima u Beogradu, Nišu, Vranju i Novom Pazaru. Pomenuti program pomaže sudovima da budu efikasniji u rešavanju predmeta starijih od dve godine, ili šest meseci, ako su u pitanju istražni predmeti.

Direktor programa, Kenet Stjuard je rekao da je Opštinski sud u Subotici izabrao da rešava istražne prodmete u okviru projekta. Program „Podele vlasti“ sa akcentom na brže i efikasnije rešavanje starih predmeta u Srbiji realizovaće se još naredne četiri godine.

Proteklih godinu dana vršene su razne pripreme za početak programa, a nakon devet meseci će se obaviti evaluacija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3884
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.