Komentara: 28
Pregleda: 2417

Program povodom Dana oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

08.11.2022. u 13:37h
Izvor: Subotica.com
Četvorodnevna manifestacija "U slavu 13. novembra 1918. godine" povodom Dana oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu ove godine pored centralne svečane akademije, sadržaće u programu istorijsku tribinu i promociju knjige, a okončaće polaganje venaca.
Program povodom Dana oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

Srpski kulturni centar "Sveti Sava" u okviru obeležavanja 104. godišnjice ovog istorijski značajnog dana priredio je komplementaran sadržaj koji prati ovu manifestaciju duži niz godina.

U četvrtak u 19 časova u Zadužbini "Dušana Radića" (SKC "Sveti Sava") održaće se istorijska tribina pod nazivom "Idejna previranja u Vojvodini u vreme ujedinjenja 1918. godine" na kojoj će gost biti prof. dr Mira Radojević. Narednog dana, na istom, mestu i u isto vreme biće upriliučena promocija knjige "Dobrovoljačka kolonija bajmočka Rata 1918-1941" na kojoj će govoriti Zoran Veljanović, autor publikacije.

Pozorišna sala "Jadrana" u subotu (12. novembar) biće domaćin svečane akademije "Braća uvek - uvik zajedno" na kojoj učestvuju glumac Miloš Stanković i članovi Hora SKC "Sveti Sava". Prisutni će biti u prilici da isprate monodramu "Čujte Srbi - Arčibald Rajs" u izvođenju glumca Ljubivoja Tadića.

U nedelju od 10.15 časova obaviće se polaganje venaca na Spomen ploču Oslobodiocima na ulazu u Železničku stanicu, a petnaest minuta kasnije na Puškinovom trgu održaće se pomen i polaganje venaca na spomenik palim junacima u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine.

Petak, 11. novembar biče obeležen kao državni praznik - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 2417
Povezane teme

dan oslobođenja subotice

dan oslobođenja subotice u prvom svetskom ratu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.