Komentara: 0
Pregleda: 5163

Proizvodnja Gorkog lista u Sloveniji

06.04.2009. u 01:20h
Izvor: RTV Yueco
<p>Slovenačko preduzeće Bio-sad počeće da proizvodi subotički liker "gorki list", saop&scaron;tila je firma za za&scaron;titu brendova Grenki list.</p>
Proizvodnja Gorkog lista u Sloveniji

Kako se navodi u saopštenju, Bio-sad planira ove godine da proizvede tri miliona litara "gorkog lista", a da u narednih pet godina poveća proizvodnju na devet miliona litara godišnje. Prema navodima vlasnika brenda "gorki list", Vojina Đorđevića, u razvoj tog brenda je u prethodnih 10 godina uloženo oko 30 miliona evra.

Đorđević je kazao da je odlučeno da se "gorki list" proizvodi u Sloveniji da bi se što lakše plasirao na tržište drugih članica Evropske unije. U saopštenju Grenkog lista navodi se da brend "gorki list" u Srbiji zauzima 90,14 odsto tržišta pelinkovca i dodaje se da su to podaci Poslovne zajednice Vrenje iz marta 2009. godine.

Đorđević je većinski vlasnik proizvođača pića Gorki list iz Beograda, sa udelom od 70 odsto, dok srpski košarkaš Vlade Divac ima udeo od 30 procenata. Brendove "voda voda" i "gorki list" registrovao je slovenački Grenki list, pokazuju podaci srpskog Zavoda za zaštitu intelektualne svojine.

U martu je najavljeno da će Đorđević početi da proizvodi Voda vodu u Crnoj Gori zbog spora sa Divcem. Prema podacima slovenačke agencije za privredne registre, vlasnik Grenkog lista je Đorđe Đorđević iz Subotice, koji je, kako navode beogradski mediji, sin Vojina Đorđevića.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5163
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.