Komentara: 11
Pregleda: 7313

Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje"

14.03.2013. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
U Zelenoj sali Gradske kuće potpisan je memorandum o saradnji, kojim grad Subotica prihvata učešće u realizaciji projekta "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje". Memorandum su potpisali gradonačelnik Subotice direktor Instituta za razvoj mladih KULT iz Sarajeva. Projekat se realizuje u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a pored Subotice učestvuju i Sombor i Inđija.
Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje"

Rodnopravni budžet za mlade ili duže " Jačanje djevojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" je inicijativa kojom će Institut za razvoj mladih KULT osnažiti i motivisati mlade i devojke da zagovaraju koncept rodno odgovornog budžetiranja u zakonskim okvirima i procesima donošenja odluka. U planu je da se kroz seminare edukuju devojke iz devet lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.

Rodno odgovorno planiranje i budžetiranje odličan je alat za dizajniranje, promovisanje i implementaciju odgovornih politika u sektoru politike prema mladima. Inicijativa doprinosi povećanju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Cilj je osnaživanja djevojaka da postanu aktivne učesnice u kreiranju politika i procesu donošenja odluka razvojem modela rodno odgovornog budžetiranja i njegovog uključivanja u lokalnu politiku prema mladima. Inicijativa će zagovaračima rodne ravnopravnosti pomoći da se efikasno uključe rodnu ravnopravnost u legislativu i političke procese na lokalnom nivou.

Izvor: RTV Yueco
Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje" Projekat "Jačanje devojaka kroz rodno odgovorno planiranje i budžetiranje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 7313
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.