Komentara: 0
Pregleda: 1176

Projekcija gradske kase plod političkog kompromisa

10.01.2009. u 11:11h
<p>Subotica je ipak, pred sam zavr&scaron;etak 2008. godine, dobila budžet, nakon dugog usagla&scaron;avanja i međusobnih ustupaka koalicionih partnera. Budžet je ipak jednoglasno usvojen i iznosi 4,12 milijardi dinara, a manji je za 150 miliona dinara od pro&scaron;logodi&scaron;njeg.</p>
Projekcija gradske kase plod političkog kompromisa

Budžet se sastoji se od planiranih izvornih i ustupljenih sredstava koja čine 3,234 milijarde i 778 miliona transfernih sredstava iz Republike i Pokrajine, kao i donacija. Odlika ovogodišnjeg budžeta je restriktivnost i štednja, rečeno je prilikom njegovog predstavljanja odbornicima, što će omogućiti zadržavanje mnogih razvojnih programa.

Usvajanje plana gradskih prihoda i rashoda stvar je političkog kompromisa. Sredstva su podeljena prema resorima, koji su stranački nadzirani i izgledaju ovako - za stambeno-kreditni pronatalitetni fond izdvojeno je ukupno 30 miliona dinara, a ta suma obezbeđena je i za zdravstvo, dok su za kulturu izdvojena 353 miliona dinara, za medije i izdavaštvo 89 miliona, a za predškolske ustanove 325 miliona dinara. Poslovni inkubator će dobiti 18 miliona dinara, a za rad preduzeća „Park Palić" obezbeđeno je 30 miliona dinara.

Subvencije koje će u 2009. godini dobiti javno preduzeće „Subotica Trans" iznose 20 miliona dinara, a za Vodovod, za projekte prečistača i upravljanja otpadnim vodama 92 miliona dinara.

Postavljeno pre 15 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1176
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.