Komentara: 0
Pregleda: 1659

Projekti mladih subotičana i američke ambasade

22.02.2009. u 14:10h
Izvor: RTV Yueco
<p>Akcija pod nazivom "Kreni od sebe" koju sprovode dve subotičke organizacije mladih za za&scaron;titu životne sredine, "Green mile" i "Forest dump", promovisana je danas u Američkom kutku.</p>
Projekti mladih subotičana i američke ambasade

Ove dve organizacije pokušavaju da podignu svest, pre sviega mladih ljudi, o zaštiti životne sredine, a podršku su dobili od Američke ambasade u Beogradu.

Organizaciju "Green mile" čine srednjoškolci koji su proveli jednu godinu u Americi i nedavno su pokušali da realizuju razne projekte vezane za ekologiju. Ovoga puta su u Američkom kutku održali projekciju edukativnih filmova koji prikazuju alternativne načine korišćenja otpada.

Američka ambasada u Beogradu je pre nekoliko meseci počela da traži projekte vezane za ekologiju, pa im se reciklaža i alternativna upotreba otpada učinila kao veoma logičan izbor. Oni su održali sastanke sa ovim mladim ljudima i preko sajta Fejsbuk prikupili aktiviste i organizovali akcije.

Američka ambasada je finansirala nekoliko projekata koje ove dve organizacije tek počinju da realizuju, a sledeći projekat koji podrazumeva čišćenje dudove šume održaće se 21. marta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1659
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.