Komentara: 59
Pregleda: 26452

Promena na čelu bolnice - dr Saša Dželebdžić menja Puškara

02.06.2022. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneta je odluka da novi direktor Opšte bolnice Subotica bude kardiolog u subotičkoj bolnici dr Saša Dželebdžić, koji nasleđuje dr Slobodana Puškara koji je na ovoj radnoj poziciji bio od kraja 2016. godine.
Promena na čelu bolnice - dr Saša Dželebdžić menja Puškara

Kako portal Subotica.com saznaje, direktor subotičke bolnice Slobodan Puškar nije više na upravljačkoj poziciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi - na njegovo mesto, po redovnom konkursu, imenovan je dr Saša Dželebdžić, spec. interne medicine - kardiolog. Puškaru je mandat istekao u oktobru 2021. godine, a Dželebdzić je do daljeg u statusu vršioca dužnosti.

Dželebdžić je aktuelni šef angio sale (2017), a do sada je vršio i funkciju pomoćnika direktora Opšte bolnice za stručno-medicinske poslove - internističke grane medicine (2018).

Promena na čelu bolnice - dr Saša Dželebdžić menja Puškara

Puškar je na vodeće mesto subotičke bolnice imenovan krajem decembra 2016. godine, takođe odlukom Pokrajinske vlade. Na ovu funkciju došao je kao kardiolog sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Tada je preuzeo dužnosti dugogodišnjeg direktora, neurohirurga dr Gorana Bićanina.

Dr Bićaninu je 2016. godine istekao drugi mandat, Opšta bolnica je raspisala konkurs za izbor direktora na koji su se javila tri kandidata - dvojica su povukla kandidature a treći nije dobio saglasnost Upravnog odbora. Zbog toga je Pokrajinska vlada za vršioca dužnosti postavila dr Slobodana Puškara koji je do današnjeg dana upravljao krovnom subotičkom zdravstvenom ustanovom.

Dr Dželebdžić je 1998. godine sa odličnim uspehom završio Srednju medicinsku školu u Užicu, 2006. hodine je diplomirao na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9,09/10,00. Specijalistički ispit iz Interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu položio je 2013. godine (sa ocenom odličan), tri godine kasnije položio je ispit iz uže specijalizacije – kardiologije, takođe sa odličnom ocenom.

Više o radnoj biografiji novog direktora saopštićemo naknadno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 59
Pregleda: 26452
Povezane teme

bolnica subotica

slobodan puškar

dr saša dželebdžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.