Komentara: 1
Pregleda: 401

Promocija knjiga o bokserskim legendama autora Nebojše Vukovića 24. septembra na Paliću

18.09.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Na dvesta stranica u boji, u tvrdom povezu, ispisane su biografije naših najboljih boksera ukrašene sa mnogobrojnim zanimljivostima iz života i sportskih karijera naših bokserskih legendi. Glavno i dopunsko izdanje ispunjeni su zanimljivim životnim pričama i anegdotama i sportske karijere naših najboljih boksera.
Promocija knjiga o bokserskim legendama autora Nebojše Vukovića 24. septembra na Paliću

Knjiga "Legende jugoslovenskog boksa – sedam veličanstvenih" autora Nebojše – Neše Vukovića, svojevrsna je antologija osvajača medalja sa prostora bivše Jugoslavije sa posebnim osvrtom na osvajače medalja sa Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu 1978, popularnom BAPS-u. Na dvesta stranica u boji, u tvrdom povezu, ispisane su biografije naših najboljih boksera ukrašene sa mnogobrojnim zanimljivostima iz života i sportskih karijera naših bokserskih legendi

Promocije u prethodnih godinu dana održana u blizu desetak gradova širom Srbije a ljubitelji ove plemenite veštine imaće prilike da iz prve ruke čuju od autora, saradnika ali i samih protagonista koji se rado odazivaju na promocije i nove prilike da se govori o boksu i priseća davnih vremena, prošaranih velikim uspesima jugoslovenskog boksa.

Ova prilika na subotičkoj promociji biće iskrišćena i za promociju dopunjenog izdanja "Legende jugoslovenskog i srpskog boksa" koje prati glavnu knjigu, a takođe sadrži veliki broj neprocenjivih informacija, anegdota i detalja iz sportskih karijera naših boksera.

Po rečima autora glavni izvori informacija prilikom istraživanja o legendarnim bokserima bile su usmene priče između samog autora i legendi jugoslovenskog boksa i njegova iskustva koja je stekao svih ovih godina družeći se s njima.

Da je pisano svedočenje o ovim šampioni bilo neophodno kako se njihovi uspesi ne bi zaboravili kao i da bi budući naraštaji imali čega da se prisete, neposredno od svedoka tog vremena.

- Moje mišljenje je da legende jugoslovenskog boksa trebaju da se spominju uvek i da će njihovi uspesi uvek imati težinu. Ovo je najmanje što sam mogao da napravim za legende jugoslovenskog boksa, da njihovi uspesi budu upisani u večnost - zaključuje Vuković.

Promocija obe knjige, u prisustvu autora i legendi jugoslovenskog boksa, zakazana je za 24. septembar od 18:30 časova u Omladinskom odmaralištu na Paliću. Prihod od prodaje publikacija odlazi u humantarne svrhe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 15 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 401
Povezane teme

boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.