Komentara: 10
Pregleda: 4300
Foto

Promocija knjige mlade spisateljice

03.10.2017. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
Promocija knjige mlade spisateljice

U Dečjem kutku Gradske biblioteke sinoć je održana promocija knjige „Maštam i stvaram” Petre Sužnjević, učenice petog razreda OŠ „Sveti Sava”.

- Ovu knjigu sam pisala od prvog do četvrtog razreda i u njoj su svi moji pismeni i domaći zadaci, kao i nekoliko pesmica i priča koje sam pisala za svoje zadovoljstvo – otkriva mlada spisateljica. - Oduvek sam volela da mi mama čita pesme i priče, posle sam i sama čitala i uživala u tom svetu mašte. Svaka moja priča ima pouku i srećan kraj i želim da ljudi oko mene budu srećniji i da izgradimo jedan lepši svet. Junaci mojih priča su uglavnom životinje, ponekad i ljudi.

Petra i dalje piše pesme i ima još dosta ideja za priče. Iako je vanserijski talentovana za književnost, vredna devojčica kaže da želi da upozna i druge naučne discipline.

Promocija knjige mlade spisateljice

- Sada se trudim da postanem pismena, ali nije svaki pismen čovek pisac. Pisci su umetnici koji imaju svoj stav i stil. Pored pisanja interesuje me i nauka i novi predmeti koje sam dobila u petom razredu, fizika i hemija me tek čekaju, i dok ne znam svoje mogućnosti ne mogu da se opredelim za neku oblast – ističe Petra.

Zbirka pesmica i priča ostavila je bez daha, ne samo njene školske drugare, nego i nastavnike i sve koji su je pročitali.

Promocija knjige mlade spisateljice

- Radove je sakljupljala njena učiteljica Renata, a ja sam ih lektorisala, ali moj posao je zaista bio neznatan budući da je Petra upoznata sa svim specifičnostima književnosti i pisanja – kaže nastavnica srpskog jezika Mirela Ivanić. - Petra je budući pravi pisac i ova promocija će biti kruna dosadašnjih i uvertira za buduće radove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4300
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.