Komentara: 0
Pregleda: 1274

Promocija monografije „Subotički rukomet 1945-2020“ u sredu u Hemijsko-tehnološkoj školi

23.08.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U sredu 24. avgusta, na igralištu Hemijsko-tehnološke škole u Subotici, održaće se promocija monografije "Subotički rukomet 1945-2020" autora Tihomira Mišića. u okviru koje će biti prezentovan desetogodišnji rad autora na sakupljanju podataka o subotičkom, kao i o rukometu u subotičkom regionu (Bajmok, Čantavir, Palić ...).
Promocija monografije „Subotički rukomet 1945-2020“ u sredu u Hemijsko-tehnološkoj školi

Monografija „Subotički rukomet 1945-2020“ je veliko putovanje kroz istoriju jednog od najuspešnijeg sporta na ovim prostorima, osvetljavajući skoro ceo jedan vek sa manje znanim, a dragocenim pričama.

Na 180 strana čitaocima je kroz svedočenja učesnika ponuđena slika razvoja rukometa, a oko 250 fotografija iz davnih vremena na svoj način govore o sportistima - rukometašicama i rukometašima koji su se potpuno posvećivali napretku i razvoju ovog sporta u svojim sredinama i s predanošću i ljubavlju ga afirmisali.

Autor će nam otkriti periode koje smo skoro zaboravili i kojih se retko ko priseća, događaje koje do dana današnjeg niko nije beležio ili ostavio kao delić sportske istorije u minulih osam decenija.

Sakupivši bogatu građu o rukometnim počecima i pojedincima autor se s punim pravom oslanja kako na doprinose i učinak kluba „Spartak“, tako i na male klubove koji su mu dali i još uvek daju svoj doprinos.

Na promociji, koja počinje u 19 časova, na sportskom terenu HTSŠ pored autora govoriće i istaknuta imena subotičkog ženskog i muškog rukometa.

Promocija za Bajmočane biće 25. avgusta u 18 časova u dvorištu OŠ "Vuk Karadžić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1274

Povezano dešavanje

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.