Komentara: 0
Pregleda: 1999

Promocija tolerancije i prevazilaženje međugeneracijskog jaza

27.05.2014. u 17:26h
U Politehničkoj školi održano je nekoliko predavanja na temu kako najlakše prevazići međugeneracijski jaz. Evidentno je postojanje diskriminacije zasnovane na predrasudama prema starijim licima.
Promocija tolerancije i prevazilaženje međugeneracijskog jaza

Mladi i javnost nisu u dovoljnoj meri informisani niti edukovani o njihovom položaju, potrebama i načinu života, niti se vrši inkluzija i socijalizacija tih lica u društvene tokove, već su ostavljeni na margini. Starija lica su marginalizovana grupa tako da kroz zajednički rad sa mladima mladi dalje mogu da utiču na promenu mišljenja i odnosa javnosti prema marginalizovanim grupama u našem društvu.

U našem društvu postoji veliki problem nepostojanja tolerancije prema starijim licima i vrlo često starija lica bivaju izložena različitim oblicima nasilja. Iz tog razloga je neophodno da se vrši promocija tolerancije, ali od strane mladih ljudi koji će tu poruku preneti dalje svojim vršnjacima, ali i široj javnosti.

Kroz predavanja o toleranciji i gerentologiji koje su održali domaćin Gerontološkog kluba “Centar 1” Bojan Sarić i predsednica Udruženja “Cosmo”, Nataša Marić učenici su imali priliku da nauče nešto više o pravima starijih sugrađana i kako najbolje da se prevaziđe jaz.

Promocija tolerancije i prevazilaženje međugeneracijskog jaza

Udruženje COSMO će uz podršku Gerontološkog centra i lokalne samouprave nastaviti sa organizacijom treninga, promocijom tolerancije sa ciljem prevazilaženja međugeneracijskog jaza između mladih i starih.

"Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije" "Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocija tolerancije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1999
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.