Komentara: 4
Pregleda: 46638

Pronađen Martin Mačković - živ i zdrav!

14.08.2017. u 09:18h > 16:21
Izvor: Subotica.com
Veslač VK "Palić", bronzani sa nedavno završenog Svetskog prvenstva u Plovdivu, nestao je u subotu prepodne u Berlinu, a njegova porodica od juče apelujovala na sve koji su ga videli da im jave kako bi ponovo uspostavili kontakt. Kako javlja Veslački savez Srbije Martin je pronađen u okolini Berlina, nalazi se u bolnici, ali nije teže zdravstveno ugrožen.
Pronađen Martin Mačković - živ i zdrav!

14:21 - Srpski veslač Martin Mačković nestao je u subotu pre podne u Berlinu, pronađen je u okolini Berlina i prebačen u bolnicu, javio je Veslački savez Srbije koji je bio na stalnoj vezi sa martinovom porodicom.  Iz Veslačkog saveza Srbije navode da Martin dobro, da je zdrav, kao i da je uspostavljen kontakt između njega i njegovog oca.

Takođe, navode i da će on najverovatnije za dan-dva biti u Beogradu.

VSS se takođe zahvaljuju Ministarstvu spoljnih poslova Srbije I Interpolu koji su u roku od nešto više od tri sata pronašli srpskog veslača. 

Više informacija objavićemo naknadno.

* * * * *

U apelu koji su tokom jučerašnjeg dana na svojim profilima na društvenim mrežama napisali starija sestra Ana, majka Marta i otac Stevan, stoji da je Martin tih dana (od srede) bio sa još dva prijatelja, takođe veslača, koji su istog dana prijavili njegov nestanak nemačkoj policiji, ali rečeno im je da ga potraže na aerodromu ili kod prijatelja, da oni tu ne mogu ništa. Kako prenosi Martinova majka, nemačka policija je njegovim prijateljima poručila da je Nemačka slobodna zemlja, u kojoj svako može da se kreće gde god želi. Prijatelji su u subotu obišli autobusku, železničku stanicu i bolnice u Berlinu, ali ni traga o njemu.

Po rečima majke, koja se putem društvenih mreža obratila mađarskoj dijaspori u Berlinu, Martin je od subote nedostupan na telefon (navodi da ga je razbio), kao i da je deaktivirao svoj Fejsbuk nalog, a prijatelji kažu da je spakovao stvari i trebao je da ide za Budimpeštu. U opisu Martinovog fizičkog izgleda njegova sestra navodi da je visok oko 2 metra, ima zelene oči, tamno plavu kosu, kao i da se u vreme nestanka ponašao zbunjeno.

Martin je uspešan veslač, četiri godine za redon donosio je medalje Srbiju sa Svetskih prvenstva kao mlađi senior, treću godinu studija je na američkom univerzitetu na Berkliju, pre desetak dana imali smo prilke da razgovaramo sa njim o utiscima sa nedavno osvojenoj bronzi na Svetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu, kao i o njegovim planovima u narednom periodu. Dvadesetdvogodišnji Subotičanin je bio vidno uzbuđen i zadovoljan ostvarenim sportskim rezultatima u protekom periodu, ali i najavio kratko pauzu pred početak nove sezone u Americi, koja već počinje sa prvim danima septembra, radujući se novim izazovima u odličnom sportskom okruženju koje uživa na Berkliju.

Porodica apeluje na sve koji su ga videli, ili bili u kontaktu sa njim u poslednja dva dana da jave ili u policiju ili direktno sestri Ani putem Fejsbuka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 46638
Povezane teme

martin mačković

nestala osoba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.