Komentara: 20
Pregleda: 5309

Proširuje se granični prelaz Kelebija - predviđeno 12 saobraćajnih traka

17.07.2023. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Proširuje se granični prelaz Kelebija - predviđeno 12 saobraćajnih traka

Republička direkcija za imovinu raspisala je javni poziv za usluge prostornog planiranja za Izmenu i dopunu prostornog plana područja infrastrukturnog koridora autoputa e75 Subotica-Beograd (Batajnica)-GP Kelebija, vrednosti 25 miliona dinara bez PDV-a.

 - Proširenje kapaciteta graničnog prelaza Kelebija je objektivna potreba, kako bi se omogućilo smanjenje gužvi na graničnom prelazu i smanjenje vremena čekanja, posebno u kritičnom periodu (godišnji odmori, praznici), uz obaveznu bezbednost svih učesnika u saobraćaju - navode iz Direkcije. 

Ciljevi su rekonstrukcija i izgradnja sadržaja zone putničko - carinskog terminala (objekat za pregled automobila, javni toalet za putike, nadstrešnica, kanal za pregled autobusa i kamiona) i zone robno - carinskog terminala ( ograđen prostor sa posebnim režimom ulaska, objekat za kontrolne organe MUP-a, vaga za kontrolu mase teretnih vozila, objekat trećih lica, sanitarni čvor, objekat službi granične inspekcije sa objektom za skladištenje, objekat za pregled štetnih i opasnih materija, rezervoar za PP vodu) potrebnih za funkcionisanje državnog graničnog prelaza i utvrđivanje saobraćajnog rešenja koje će omogućiti da se poveća propusna moć graničnog prelaza. 

Proširuje se granični prelaz Kelebija - predviđeno 12 saobraćajnih trakaPlanirana je izgradnja po dve saobraćajne trake za teretna vozila na ulazu i izlazu iz zemlje, kao i 5+2 saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse, uz još jednu saobraćajnu traku za vangabaritna vozila. 

Planirana je i izgradnja parking mesta - 10 za automobile, 2 za autobuse, dok će za kamione biti 100 mesta na izlazu i 200 na ulazu u zemlju. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 časova
Komentara: 20
Pregleda: 5309
Povezane teme

granični prelaz kelebija

proširenje graničnog prelaza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.