Komentara: 2
Pregleda: 2647

Proslava Dana grada se privodi kraju, večeras izložbe i predstava

03.09.2021. u 10:30h > 13:27
Izvor: Subotica.com
Bogat program proslave Dana grada bliži se kraju. Pretposlednjeg dana dešavanja će biti priređena u Savremenoj galeriji, galeriji "dr Vinko Perčić" i na Paliću, a (sva) počinju u 19 časova.
Proslava Dana grada se privodi kraju, večeras izložbe i predstava

Savremena galerija prirediće izložbu Aleksandre Dević pod nazivom "Granice" na kojoj će se umetnica predstaviti slikama, crtežima i digitalnim printovima, dok će paralelno posetioci ove kulturne ustanove moći da pogledaju i postavku "Image Mouvement, Paris - Subotica". U galeriji "dr Vinko Perčić" za ljubitelje umetnosti biće izložena stalna postavka "Zbirka dr Vinko Perčić", odabir umetničkih dela.

U isto vreme na šetalištu pored Palićkog jezera (Rt pesničke nade) ljitelji pozorišnog performansa mogu da pogledaju gostovanje pozorišno-cirkuske trupe "Les Hommes penches" (Francuska) i predstavu "Nestabilno" koju izvodi Nikola Friso, u organizaciji pozorišta "Kostolanji Deže".

Umetnik Nikola Friso u predstavi koristi kinesku šipku na inovativan način pretvarajući je u nestabilan objekat. U nesigurnom okruženju, bez sidrišta i stabilnog oslonca umetnik ispituje načine na koje može pronaći balans u samom sebi. Baveći se problemom krhkosti i nepredvidivosti umetnika i sveta oko njega, tema predstave je danas aktuelnija nego 2018. godine kada je premijerno izvedena.

Proslava Dana grada se privodi kraju, večeras izložbe i predstavaU subotu, 4. septembra, poslednjeg dana zvaničnog programa proslave Dana grada, u dvorištu Gradskog muzeja od 18 časova održać se koncert KUD "Lanji Erne".

Sinoć je na prepunom Gradskom trgu održan jednoipočasovni koncert Mikloša Fenjea. Dan ranije, Subotičane i sve goste našeg grada puna tri sata zabavljao je Aco Pejović, a nakon čega je usledio višeminutni spektakularni vatromet. Koncerte smo prenosili na našoj Fejsbuk stranici.

Proslava Dana grada se privodi kraju, večeras izložbe i predstava

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2647
Povezane teme

dan grada

program dana grada

proslava dana grada

program proslave dana grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.