Komentara: 10
Pregleda: 1746

Prošlog meseca na desetine požara na otvorenom

01.08.2022. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Za svega mesec dana na teritoriji naše grada zabeleženo je čak 86 požara, od kojih je većina na otvorenom prostoru, navode iz Vatrogasno - spasilačkog bataljona Subotica. Ljudski nemar najčešći uzrok ovih požara koji se lako šire, a teško gase.
Prošlog meseca na desetine požara na otvorenom

Prošlog meseca gotovo da nije bilo dana da nije zabeležen makar jedan požar na otvorenom prostoru, a iz Vatrogasno - spasilačkog bataljona navode da se dešavalo da bude dva, pa i tri požara istovremeno.

- Prošlog meseca imali smo 116 intervencija, od toga 86 požara. Najveći broj požara bio je na otvorenom prostoru. Naravno, u većini slučajeva uzrok požara je ljudski nemar i nepažnja. Kao da ljudi nisu svesni da svako spaljivanje trave i smeća može prouzrokovati požar koji se veoma lako proširi na stare voćnjake, ostatke strnih useva, a vatra stiže i do pomoćnih, pa i stambenih objekata. To je ozbiljna situacija koja ugrožava ljudske živote i pričinjava veliku materijalnu štetu - objašnjava Srđan Banjanin, zamenik komandanta Vatrogasno - spasilačkog bataljona Subotica. 

Prošlog meseca na desetine požara na otvorenomU poslednje vreme, broj 193 pozivan je i zbog sve učestalijih požara u šumskom pojasu.

Te intervencije su izuzetno zahtevne za vatrogasce. Za gašenje požara u šumi i na obodu šume potrebno je angažovanje velikog broja ljudi, vozila i opreme. Apelujemo na sugrađane da ne pale travu i smeće, kao i da se suzdrže od paljenja vatre u šumi i na obodu šume - navodi naš sagovornik i podseća da je to i zakonom zabranjeno - Za nepoštovanje zakonskih odredbi propisane su kazne od 300 hiljada do milion dinara za pravna lica, odnosno 10 hiljada dinara za fizička lica.

Prošlog meseca na desetine požara na otvorenom

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 1746

Povezana vest

Povezane teme

požar

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna služba

gašenje požara

vatrogasno spasilački bataljon subotica

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.