Komentara: 15
Pregleda: 6702

Prosvetarima jednokratna pomoć do kraja novembra

28.10.2015. u 23:53h
Izvor: Radio Subotica
Subotički gradski odbori prosvetnih sindikata organizovali su danas jednočasovni štrajk upozorenja koji je podrazumevao neodržavanje prvog časa u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.
Prosvetarima jednokratna pomoć do kraja novembra

Sindikat obrazovanja Srbije u Subotici zadovoljan je odzivom, njihovi članovi poštovali su odluku o štrajku upozorenja, a većinom su podržani od kolega koji nisu sindikalno organizovani.

Od 13 škola na teritoriji grada u kojima Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ima članstvo, u 11 je organizovan štrajk, od toga u 10 škola uz podršku svih zaposlenih.

U Politehničkoj školi štrajk je organizovao Granski sindikat obrazovanja Nezavisnost, uz podršku svih kolega. Odluku o štrajku upozorenje donela su četiri prosvetna sindikata na republičkom nivou, nezadovoljna socijalnim dijalogom i realizacijom Sporazuma koji su potpisali sa Ministarstvom prosvete nakon prošlog višemesečnog štrajka. U Odluci je naglašeno pitanje datuma i visine isplate jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju, kao i donošenje Zakona o platama zaposlenih u javnim službama, kojim bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju.

Četiri prosvetna sindikata na republičkom nivou, koja su organizovala štrajk upozorenja, danas su u Beogradu održali konferenciju za novinare na kojoj je, kako prenose mediji, rečeno da će zaposleni u prosveti, njih oko 108 hiljada, dobiti u drugoj polovini novembra jednokratnu pomoć, a visina pomoći biće predmet razgovora premijera Aleksandra Vučića i čelnika sindikata u ponedeljak, 2. novembra. Pomoć bi trebalo da bude isplaćena između 20. i 30. novembra, a sindikati traže iznos do jedne plate. Sindikati su i juče i danas razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6702

Povezana vest

Povezane teme

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.