Komentara: 2
Pregleda: 6119

Proteran funkcioner „64 županije”

27.03.2009. u 11:07h
Izvor: RTV
<p>Predsednik omladinskog pokreta &bdquo;64 županija" Đerđ Đula Zađva (Zagyva Gy&ouml;rgy Gyula) proteran je iz Srbije, i time je sprečen njegov susret sa članstvom u Vojvodini. Zađva je priveden na graničnom prelazu Horgo&scaron; i prevezen je na policijsku stanicu u Kanjižu.</p>
Proteran funkcioner „64 županije”

Nakon višečasovnog zadržavanja vraćen je na granicu i tamo mu je predato rešenje o zabrani ulaska u Srbiju tokom naredne dve godine.
Osnivač organizacije „64 županija" Laslo Torockai (Toroczkai László) ranije je takođe proteran iz Srbije, mada je prema izjavama više svedoka tokom poslednjeg boravka u Srbiji on je napadnut i maltretiran u centru Subotice od strane nepoznatih lica koji ni dan danas nisu pronađeni.
U pojedinim srpskim medijima u poslednjem periodu objavljeno je više negativnih napisa o pokretu „64 županija" pre svega zbog namere organizovanja nacionalnih rok-koncerata, a u tim eventualnim priredbama su pojedini novinari otkrili mogućnost ugrožavanja jedinstva Srbije.
O najnovijem slučaju proterivanja svog funkcionera, organizacija „64 županija" izdala je saopštenje.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 6119
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.