Komentara: 2
Pregleda: 1477

Protest UNS-a

22.07.2009. u 15:42h
Izvor: RTV Yueco
<p>Udruženje novinara Srbije u Subotici izražava protest zbog toga &scaron;to je subotički Kablovsko-distributivni sistem u nedelju uveče emitovao celovečernji koncert Marka Perkovića "Tompsona".</p>
Protest UNS-a

Subotički KDS nalazi se u državnom vlasništvu i finansira se novcem Subotičana. Reč je o dvosatnom snimku "Tompsonovog" koncerta "Bilo jednom u Hrvatskoj", održanog 17. aprila 2007. godine na zagrebačkom stadionu "Maksimir".

Snimak koncerta prikazan je na drugom programu Hrvatske televizije kao "kruna 'Tompsonove' karijere" i "prigoda da se čuju sve pesme s njegovog abuma i raniji hitovi". Ovakvo obrazloženje pisalo je u najavi koncerta na teletekstu HRT 2.

UNS smatra da emitovanje snimka koncerta pevača poznatog po ustaškim i antisrpskim političkim stavovima i stihovima ozbiljno odudara od profesionalnih i etičkih standarda, koji su do sada negovani u KDS-u Subotice.

UNS je protiv cenzure medija, ali rehabilitacija ustaštva nije isto što i uvažavanje različitosti u političkim i muzičkim ukusima. Subotički KDS građanima duguje objašnjenje ove skandalozne uređivačke odluke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1477
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.