Komentara: 0
Pregleda: 1071

Protest zbog kašnjenja zarada i honorara

11.02.2009. u 13:56h
Izvor: Dnevnik "Danas"

Zaposleni na subotičkoj Super televiziji juče su organizovali jednosatni štrajk upozorenja, a program ove televizije bio je prekinut od 13 do 14 časova.

Na ovaj korak novinari i ostali zaposleni u ovoj medijskoj kući odlučili su se zbog neisplaćenih zarada i honorara. Naime, poslodavac nije ispoštavao dogovor o dinamici isplate zarada koja je dogovorena u novembru prošle godine, a nije odgovorio ni na novi zahtev zaposlenih, koji su mu uputili 29. januara ove godine i u kojem traže da im se do 15. februara isplate sve zaostale zarade, zaključno sa decembrom. Do sada je isplaćen prvi deo novembarskih plata zaposlenima, koji su taj deo zarade dobili polovinom janara, honorarnim saradnicima međutim nisu isplaćeni honorari, a dopisnicima još nisu isplaćene ni oktobarske zarade.

Ukoliko ni nakon štrajka upozorenja poslovodstvo ne reaguje, zaposleni u Super televiziji ostaviće rok od još sedam dana, a zatim stupiti u generalni štrajk, kažu u ovoj kući.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1071
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.